Cristian Tudor Popescu sare la gâtul PSD

Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, vrea să iasă de la guvernare pentru că alegerile prezidențiale nu reprezintă o miză pentru el și să facă din nou, alături de Pro România, o alianță cu PSD în vederea alegerilor parlamentare și locale de anul viitor, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu.

“Tăriceanu si-a făcut socotelile cu cinismul care l-a caracterizat întotdeauna și a reușit să se impună în fața membrilor de partid care altfel ar fi preferat să rămână la guvernare. Cu 4% la europarlamentare e limpede că nu-i mai așteaptă niciun viitor politic. Și atunci mai apucau o bucată de cașcaval, un interes, o icră, o proteină, ceva, rămânând la guvernare cât s-o putea.

Călin Popescă Tăriceanu vede pe termen lung, își face socoteala că va face o alianță, ieșind de la guvernare, cu partidul lui Ponta și că, după ce d-na Dăncilă va fi făcută afiș la prezidențiale, se va deschide poarta unei recoalizări cu PSD, dacă se poate sub semnul înțelept al d-lui Tăriceanu. Asta e ideea pentru care iese acum de la guvernare, nu-l interesează în mod deosebit prezidențialele, din punctul lui de vedere, știe că nu are șanse să câștige, poate eventual să renunțe la candidatură și să-l susțină împreună cu partidul lui Ponta pe Mircea Diaconu. Dl Tăriceanu vizează alegerile locale și parlamentare de anul viitor, în care speră să intre într-o formulă cu Pro România și cu un PSD fără Dăncilă și oamenii ei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„De partea cealaltă, d-na Dăncilă continuă cu o eficiență remarcabilă, la care nu m-aș fi așteptat, opera de distrugere PSD pe care a întreprins-o cu atâta măiestrie dl Dragnea începând cu 2016”, a adăugat el.

„PSD e în clipa de față într-un amurg sângeros, aș putea spune chiar hemoragic”, a spus gazetarul.

Detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *