Continuă protestele fermierilor în Europa

Fermierii olandezi şi belgieni s-au alăturat valului de demonstraţii iniţiat de colegii lor francezi, care s-au extins în Germania, Polonia, România şi Grecia.

Sute de fermieri din Olanda au blocat aseară autostrăzi şi au aprins focuri şi artificii, în semn de protest faţă de scăderea veniturilor, concurenţa importurilor ieftine ca produse alimentare şi regulile stricte de mediu din Uniunea Europeană. Poliţia a anunţat că a luat măsuri, fără să precizeze dacă au fost făcute arestări. Fermierii olandezi şi belgieni s-au alăturat de joi valului de demonstraţii iniţiat de colegii lor francezi, care s-au extins în Germania, Polonia, România şi Grecia.

Şi agricultorii italieni au anunţat că pregătesc pentru joi manifestaţii de amploare, după cum transmite corespondenta RRA Elena Postelnicu: ”Până joi, când va începe mobilizarea generală a agricultorilor italieni, tractoarele şi fermierii se vor strânge în mai multe puncte de la periferia Romei, a explicat Danilo Calvani, unul dintre liderii protestului şi coordonator al mişcării Comitetului agricultorilor trădaţi. Odată ajunşi la periferia capitalei italiene, protestatarii au aruncat pe străzi legume şi cereale şi au vărsat zeci de litri de lapte pe jos. Referitor la aceste demonstraţii, premierul Giorgia Meloni susţine că acest guvern a făcut tot ce a putut pentru agricultori.

romania-actualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version