Surse- Ciucă și Boloș, criticați aspru în PNL pe motiv că l-ar fi subordonat PSD-ului. A fost vehiculată inclusiv ieșirea de la guvernare

Foto: facebook.com/lucianbode.ro

Liderii PNL au avut o ședință extrem de tensionată la Vila Lac, au declarat pentru G4Media mai multe surse din partid. Principalele reproșuri au fost la adresa președintelui Nicolae Ciucă și a ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, pe care mulți liberali i-au criticat pentru că ar fi subordonat partidul PSD-ului.

Motivul criticilor a fost pachetul de măsuri fiscale. ”PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor și a ocupațiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunțat că măresc pensiile și cresc ajutorul pentru lemne”, a declarat un lider PNL pentru G4Media. Discuțiile în contradictoriu au fost atât de dure, încât Cristian Buican, șeful PNL Vâlcea, a propus discutarea unei variante în care PNL să iasă de la guvernare pentru a salva partidul de la căderea accelerată în sondaje.

Nicolae Ciucă a respins propunerea, spunând că ”eu sunt militar și nu dezertez de pe câmpul de luptă”, potrivit surselor G4Media. Propunerea lui Buican a fost susținută de alți lideri locali, dar nu a fost supusă unui vot și nici nu e clar dacă ea va fi reluată în altă ședință.

”O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta. Eu știu că țara are nevoie de stabilitate, că e război lângă noi, dar avem nevoie și de democrație. PSD ne sufocă, dacă o să continuăm așa nu va mai exista PNL, și atunci de unde democrație?”, a spus în ședință europarlamentarul Vasile Blaga. Președintele Nicolae Ciucă a propus în ședință aprobarea unui acord politic cu PSD, care prevede interdicția atacurilor reciproce și a racolării de primari. Criticile liderilor locali au fost însă extrem de dure, astfel că acest acord politic nu a mai fost supus la vreun vot.

detalii pe g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version