BANI pentru cel mai important proiect rutier al României

Guvernul Orban asigur[ finanțarea Autostrăzii Sibiu-Piteşti, cel important proiect de infrastructură din România.

Guvernul a aprobat printr-o hotărâre, exproprieri în valoare de 40 de milioane de lei pentru realizarea Secţiunii 5, Curtea de Argeş-Piteşti, a Autostrăzii Sibiu-Piteşti. „A fost adoptată hotărârea de guvern privind realizarea exproprierilor necesare pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Piteşti, vorbim de Secţiunea 5, Curtea de Argeş-Piteşti. Valoarea exproprierilor se ridică la 40 de milioane de lei.

Este un proiect de act normativ necesar pentru asigurarea frontului de lucru în vederea accelerării şi realizării lucrărilor la acest obiectiv important de infrastructură rutieră, Autostrada Sibiu-Piteşti, care, deja, spre deosebire de guvernările anterioare, este în acest moment în execuţie.
Pe tronsonul Sibiu-Boiţa deja se lucrează, alte tronsoane au fost deja licitate şi contractate, iar în ceea ce priveşte Secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti se fac exproprierile necesare „, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.
În context, trebuie precizat că autoritățile vor ca în toamnă să înceapă lucrările pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești din cel mai important proiect rutier al României. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în luna iunie cu constructorul italian Astaldi și prevede 12 luni perioadă de proiectare și 48 de luni de execuție. Valoarea de atribuire a contractului este de 1,71 miliarde de lei fără TVA, față de cea estimată de 1,83 miliarde de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *